Existuje mnoho možností přípravy vajec / Kolazh: My, foto: depositphotos.com
Naučíte se:
- Někteří kuchaři doporučují přidat do jídla trochu sójové omáčky.
- Zajímavou kombinací jsou míchaná vejce se sýrem Boursin.
- Servírování je jednoduché – míchaná vajíčka na plátku opečeného žitného chleba.
Míchaná vajíčka jsou jedním z nejuniverzálnějších pokrmů, ideální na snídani nebo oběd. Lze je připravit podle nejrůznějších receptů a podávat na toastu nebo jako součást vydatné anglické snídaně.
Navzdory jednoduchosti receptu existuje mnoho variant přípravy: s máslem nebo rostlinným olejem, s přidáním mléka, smetany nebo crème fraîche, píše Express.
Někteří kuchaři doporučují přidat trochu sójové omáčky pro jemnější chuť a snížení obsahu soli.
Jeden uživatel vyzkoušel zajímavou kombinaci – míchaná vejce se sýrem Boursin – dopadlo to docela chutně. Tentokrát pokračovala v experimentování se sýry a rozhodla se použít strouhanou mozzarellu, aby dodala obyčejnému obědu trochu bohatosti a chuti.
Při prohlížení receptů je vidět, že do tlačenky se často dávají další ingredience: cibule, špenát, kapusta a další zelenina. Pokud však pokrm přetížíte přísadami, stane se z něj spíše omeleta než klasická míchaná vejce, zejména pokud ho plánujete podávat na toastu.
/ Infografika: My
Způsob přípravy je jednoduchý:
- Rozbijte dvě vejce, lehce je rozšlehejte se solí a pepřem;
- Směs nalijte do rozehřáté pánve s trochou oleje;
- jakmile se vejce začnou srážet, přidejte nastrouhanou mozzarellu a ještě pár minut opékejte.
Servírování bylo jednoduché – míchaná vajíčka na plátku opečeného žitného chleba. Bylo to velmi chutné a vydatné – ideální, pokud nechcete mít po hodině hlad. Rozhodně doporučuji zkusit při příští přípravě vajíček přidat sýr.
Jak Němci vaří vajíčka chytře
Barevná vejce natvrdo jsou v německých supermarketech běžnou záležitostí nejen o Velikonocích, ale po celý rok. Proč jsou ale barevná?
Odpověď je jednoduchá: aby bylo možné snadno rozlišit vařená vejce od syrových. Je to výhodné – zákazník si okamžitě uvědomí, že výrobek je připraven ke konzumaci. Toto barevné značení se stalo jakousi lokální verzí rychlého občerstvení – koupit, oloupat a bez problémů sníst.
Podívejte se na video – jak uvařit vejce:
Novináři pořadu Snidanok z 1+1 odhalili všechny záludnosti vaření slepičích vajec.
Doporučujeme:
Dříve My psal o tom, že vejce budou čerstvá po celý rok: kam byste je měli dát. Na jednom neobvyklém místě lze vejce skladovat celý rok a zároveň zůstanou čerstvá.
Připomeňme, že dříve jsme informovali o tom, kde je lepší skladovat vejce a další potraviny v lednici. Mnoho lidí nesprávně uspořádá produkty v chladničce, protože neznají jedno schéma.
Další novinky: V ledničce je možné skladovat i potraviny, které jsou určeny k prodeji:
O zdroji:
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Naše standardy: My Editorial Policy