Míchaná vejce – tajemství dokonalého pokrmu

Existuje mnoho možností přípravy vajec / Kolazh: My, foto: depositphotos.com

Naučíte se:

  • Někteří kuchaři doporučují přidat do jídla trochu sójové omáčky.
  • Zajímavou kombinací jsou míchaná vejce se sýrem Boursin.
  • Servírování je jednoduché – míchaná vajíčka na plátku opečeného žitného chleba.

Míchaná vajíčka jsou jedním z nejuniverzálnějších pokrmů, ideální na snídani nebo oběd. Lze je připravit podle nejrůznějších receptů a podávat na toastu nebo jako součást vydatné anglické snídaně.

Navzdory jednoduchosti receptu existuje mnoho variant přípravy: s máslem nebo rostlinným olejem, s přidáním mléka, smetany nebo crème fraîche, píše Express.

Někteří kuchaři doporučují přidat trochu sójové omáčky pro jemnější chuť a snížení obsahu soli.

Jeden uživatel vyzkoušel zajímavou kombinaci – míchaná vejce se sýrem Boursin – dopadlo to docela chutně. Tentokrát pokračovala v experimentování se sýry a rozhodla se použít strouhanou mozzarellu, aby dodala obyčejnému obědu trochu bohatosti a chuti.

Při prohlížení receptů je vidět, že do tlačenky se často dávají další ingredience: cibule, špenát, kapusta a další zelenina. Pokud však pokrm přetížíte přísadami, stane se z něj spíše omeleta než klasická míchaná vejce, zejména pokud ho plánujete podávat na toastu.

/ Infografika: My

Způsob přípravy je jednoduchý:

  • Rozbijte dvě vejce, lehce je rozšlehejte se solí a pepřem;
  • Směs nalijte do rozehřáté pánve s trochou oleje;
  • jakmile se vejce začnou srážet, přidejte nastrouhanou mozzarellu a ještě pár minut opékejte.

Servírování bylo jednoduché – míchaná vajíčka na plátku opečeného žitného chleba. Bylo to velmi chutné a vydatné – ideální, pokud nechcete mít po hodině hlad. Rozhodně doporučuji zkusit při příští přípravě vajíček přidat sýr.

Jak Němci vaří vajíčka chytře

Barevná vejce natvrdo jsou v německých supermarketech běžnou záležitostí nejen o Velikonocích, ale po celý rok. Proč jsou ale barevná?

Odpověď je jednoduchá: aby bylo možné snadno rozlišit vařená vejce od syrových. Je to výhodné – zákazník si okamžitě uvědomí, že výrobek je připraven ke konzumaci. Toto barevné značení se stalo jakousi lokální verzí rychlého občerstvení – koupit, oloupat a bez problémů sníst.

Podívejte se na video – jak uvařit vejce:

Novináři pořadu Snidanok z 1+1 odhalili všechny záludnosti vaření slepičích vajec.

Doporučujeme:

Dříve My psal o tom, že vejce budou čerstvá po celý rok: kam byste je měli dát. Na jednom neobvyklém místě lze vejce skladovat celý rok a zároveň zůstanou čerstvá.

Připomeňme, že dříve jsme informovali o tom, kde je lepší skladovat vejce a další potraviny v lednici. Mnoho lidí nesprávně uspořádá produkty v chladničce, protože neznají jedno schéma.

Další novinky: V ledničce je možné skladovat i potraviny, které jsou určeny k prodeji:

O zdroji:

. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.

Naše standardy: My Editorial Policy

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími