Vaření zabíjí chuť: jak správně vařit kávu

Jednoduché tipy – v článku My.

foto depositphotos.com

Aromatická káva už dávno není jen povzbuzujícím nápojem a stala se součástí určitého rituálu. Mnoho lidí dbá jak na výběr kávy, tak na způsob její přípravy.

V tomto článku vám My prozradí, jak nejlépe aromatický nápoj připravit a proč by se instantní káva neměla zalévat vroucí vodou.

Tajemství instantní kávy

Odpověď na otázku, proč se káva nesmí vařit, je velmi jednoduchá: příliš horká voda zesiluje aroma a chuť nepřirozených přísad v produktu.

Je tedy možné vařit instantní kávu ve studené vodě? Uvažujme schéma, které vysvětlí, jak správně zalévat instantní kávu.

  1. Obsah sáčku vysypte do šálku.
  2. Přidejte jednu polévkovou lžíci studené vody.
  3. Promíchejte.
  4. Teprve potom přidejte horkou vodu.

Při tomto způsobu se chuť kávy rozvine mnohem lépe a jemněji.

Vaření zabíjí chuť: jak správně vařit kávufoto: gettyimages.com

Jak připravit mletou kávu

Pokud nemáte po ruce kávovar nebo turbínu, můžete si připravit mletou kávu do obyčejného šálku. Je lepší ji předehřát propláchnutím vroucí vodou.

  1. Mletou kávu nasypte do nádoby.
  2. Zalijte ji horkou vodou.
  3. Vrchní část přikryjte speciální pokličkou nebo talířkem.
  4. Nechte několik minut louhovat.

Pokud mletou kávu zalijete vroucí vodou a ihned vypijete, pocítíte, že se její chuť zhorší. Je lepší nechat aroma a chuť rozvinout tím, že počkáte o něco déle.

Odborníci doporučují vařit kávu při teplotách mezi 90 a 96 °C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími