Důležitou roli hraje kompatibilita výrobků během skladování.
Jaké potraviny by se neměly skladovat společně / Colage: My, foto: freepik.com
Dozvíte se:
- Které potraviny by neměly být skladovány společně
- Potraviny, které se navzájem kazí
Mnoho hospodyněk nepřemýšlí o tom, které potraviny by neměly být skladovány společně, a proto se potraviny rychleji kazí. Slučitelnost potravin při skladování hraje důležitou roli: nesprávné sousedství může zkazit chuť, vůni a dokonce učinit potraviny nebezpečnými.
Ovoce a zelenina
Při skladování potravin v chladničce je důležité vzít v úvahu, že některé druhy ovoce a zeleniny vylučují etylen – plyn, který urychluje zrání. Například banány je lepší skladovat odděleně od ostatního ovoce, píše TSN. Další častou chybou je skladování okurek a rajčat společně. Rajčata uvolňují etylen, který způsobuje, že okurky jsou měkké a bez chuti.
Maso a mléčné výrobky
Potraviny, které se navzájem kazí, jsou syrové maso a mléčné výrobky. Pokud jsou skladovány společně, mohou se bakterie z masa přenést do mléka, sýra nebo jogurtu a způsobit jejich rychlé zkažení.
Brambory a cibule
Snášenlivost produktů během skladování je narušena také v případě brambor a cibule. Cibule uvolňuje vlhkost, která způsobuje klíčení brambor.
Potraviny, které nesmíte uchovávat v lednici infografika / My
Mléčné výrobky a potraviny se silným zápachem
Skladování potravin v chladničce vyžaduje oddělení polic. Sýr, jogurt nebo mléko by neměly být umístěny vedle ryb nebo mořských plodů, protože mléčné výrobky mohou snadno absorbovat pachy.
Čaj a koření
Tyto produkty je nejlepší skladovat odděleně v uzavřených nádobách, aby čaj neabsorboval chuť koření.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.