Lidé se už léta mýlí: které potraviny by se neměly skladovat společně

Důležitou roli hraje kompatibilita výrobků během skladování.

Jaké potraviny by se neměly skladovat společně / Colage: My, foto: freepik.com

Dozvíte se:

  • Které potraviny by neměly být skladovány společně
  • Potraviny, které se navzájem kazí

Mnoho hospodyněk nepřemýšlí o tom, které potraviny by neměly být skladovány společně, a proto se potraviny rychleji kazí. Slučitelnost potravin při skladování hraje důležitou roli: nesprávné sousedství může zkazit chuť, vůni a dokonce učinit potraviny nebezpečnými.

Ovoce a zelenina

Při skladování potravin v chladničce je důležité vzít v úvahu, že některé druhy ovoce a zeleniny vylučují etylen – plyn, který urychluje zrání. Například banány je lepší skladovat odděleně od ostatního ovoce, píše TSN. Další častou chybou je skladování okurek a rajčat společně. Rajčata uvolňují etylen, který způsobuje, že okurky jsou měkké a bez chuti.

Maso a mléčné výrobky

Potraviny, které se navzájem kazí, jsou syrové maso a mléčné výrobky. Pokud jsou skladovány společně, mohou se bakterie z masa přenést do mléka, sýra nebo jogurtu a způsobit jejich rychlé zkažení.

Brambory a cibule

Snášenlivost produktů během skladování je narušena také v případě brambor a cibule. Cibule uvolňuje vlhkost, která způsobuje klíčení brambor.

Potraviny, které nesmíte uchovávat v lednici infografika / My

Mléčné výrobky a potraviny se silným zápachem

Skladování potravin v chladničce vyžaduje oddělení polic. Sýr, jogurt nebo mléko by neměly být umístěny vedle ryb nebo mořských plodů, protože mléčné výrobky mohou snadno absorbovat pachy.

Čaj a koření

Tyto produkty je nejlepší skladovat odděleně v uzavřených nádobách, aby čaj neabsorboval chuť koření.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími