Recept na jemný cuketový kaviár.
Cuketový kaviár – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám recept na jednoduchý a rychlý cuketový kaviár s minimální námahou. Pokrm se vydaří křehký a chutný, a to jak teplý, tak studený. Obzvlášť chutný je s kouskem opečeného chleba s bylinkami.
Ve vysílání Snídaně z 1+1 Ruslan Seničkin ukázal, jak uvařit cuketový kaviár za pouhých 30 minut.
Cuketový kaviár – recept
Složení: Kaviár z kaviáru, kaviár z kaviáru, kaviár z kaviáru:
- Cukety – 500 g
- Mrkev – 150 g
- Cibule – 150 g
- Česnek – 1 stroužek
- Kečup – 35 g
- Rostlinný olej – 35 g
- Cukr – 0,5 lžíce.
- Sůl – 0,5 lžičky.
- Ocet – 0,5 lžíce.
- Koření – podle chuti
Mladé cukety bez velkých semen nakrájejte na kostičky, mrkev oloupejte a nastrouhejte, cibuli nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a osmažte na něm cibuli do měkka.
Přisypeme mrkev, několik minut podusíme, přidáme cuketu a dusíme pod pokličkou.
Do pokrmu přidáme sůl, cukr, hopli-suneli, oregano pepř a utřený česnek, udržujeme na mírném ohni dalších 20 minut.
Když je všechna zelenina měkká, rozšlehejte ji mixérem dohladka. Přidáme kečup a ocet, znovu rozmixujeme a několik minut prohřejeme.
Můžete podávat, pochutnejte si!
Podívejte se na video, jak připravit cuketový kaviár:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.