Míchaná vajíčka jsou chutnější s nečekanou přísadou: zapomeňte na mléko a máslo.

Příprava takových míchaných vajec je ve skutečnosti velmi snadná, protože existuje jedna jednoduchá přísada, která pomáhá zabránit jejich připalování.

Tento recept se vám bude určitě líbit / foto depositphotos.com

Míchaná vajíčka patří mezi oblíbené snídaně mnoha lidí, ale často se může stát, že jsou suchá a gumová. Někteří mohou přidat mléko v domnění, že díky větší vlhkosti budou měkká, ale to je jedna z nejhorších chyb při vaření.

Zředí se tím chuť a tekutina navíc naruší strukturu vajec, píše Express. V důsledku toho se začnou lepit na pánev a promění se ve vysušenou hmotu, která není příliš příjemná k jídlu. Pokud se však mléka zcela vzdáte, můžete objevit velmi jednoduchý způsob, jak připravit vzdušná míchaná vajíčka: stačí přidat lžičku kukuřičného škrobu.

Možná to zní trochu zvláštně, ale škrob funguje jako ochranná bariéra kolem bílkovinných struktur vajec a zabraňuje jejich rychlému vysychání.

Kukuřičný škrob také údajně směs zahušťuje, takže vejce jsou měkká, s jemnou, téměř pudinkovou konzistencí, a není třeba přidávat žádné další tukové přísady. Metoda je velmi jednoduchá, jakmile ji jednou vyzkoušíte, budete mít vždy krémová a chutná míchaná vajíčka, nikoli připálená nebo vodnatá.

Jak připravit vzdušnější míchaná vajíčka

K tomu budete potřebovat následující ingredience -. 2-3 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička nesoleného másla, sůl a pepř, 2 krajíce chleba na opečení.

Máslo na smažení míchaných vajec raději nepoužívejte, protože se příliš rychle vaří a vejce vysušuje. Máslo jim dodá bohatší chuť. Pokud však chcete přidat trochu mléka nebo použít máslo – i to je přijatelné, hlavně to nepřehánějte (stačí asi lžička).

Nejprve je třeba dát chléb na suchou pánev. Když je jedna strana opečená, je třeba ji otočit a na již opečenou stranu namazat máslo.

Poté dejte vařič na nejnižší teplotu a uvařte vaječnou směs. K tomu je třeba rozbít vejce v nádobě, přidat škrob a trochu oleje, promíchat. V této fázi můžete přilít trochu mléka, pokud chcete. Když je vše připraveno ke smažení, můžete do pánve vložit kousek másla, počkat, až se rozpustí, a směs nalít.

Poté byste měli ihned začít míchat stěrkou a neustále nabírat ode dna. Tímto způsobem se hmota nepřipálí, ale rovnoměrně se zahřeje. Po dvou minutách jsou vejce lesklá a téměř ztuhlá. V tomto okamžiku vypněte oheň a nechte pánev, aby je uvedla do dokonalé pohotovosti.

Na samém konci je třeba vejce osolit, opepřit a položit na horký máslem potřený toast.

Další zajímavé způsoby přípravy vajec

Dříve My informoval o tom, jak uvařit vejce. Existuje jednoduchý a srozumitelný postup vaření, který se bude naprosto hodit každému člověku. Mnoho hostesek má stejný problém – vaječná směs se vaří ve vroucí vodě a vejce v žádném případě nedostane požadovaný tvar. Existuje však jedna složka, která v tomto případě hraje rozhodující roli.

Kromě toho jsme vám řekli o přípravě „rychlých a snadných“ míchaných vajíček bez pánve za 3 minuty. Možná o tomto způsobu ani nevíte, proto doporučujeme přečíst si tento materiál.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími