Nakládané okurky ze sáčku: recept za 15 minut pro ty, kteří neradi čekají

K přípravě rychlých okurek potřebujete jednoduchou suchou marinádu a minimum času.

Okurky v sáčku / depositphotos.com

Křupavé, šťavnaté, voňavé a lehce pikantní okurky v sáčku lze připravit za hodinu, a pokud není čas – pak za 15 minut. Vyzkoušejte tyto jednoduché recepty na předkrm, který bude skvělým doplňkem každého stolu.

Nakládané okurky v sáčku za hodinu

Takové okurky v sáčku se připravují pomocí suché marinády, tedy bez vody. Stačí smíchat čerstvou zeleninu s kořením a kořením – a za hodinu máte okurky na stole.

Budete potřebovat:

  • 1 kg okurek;
  • 4-5 stroužků česneku;
  • 1 lžička soli;
  • 1 lžíce cukru;
  • 2 lžíce jablečného octa;
  • 3 lžíce rostlinného oleje;
  • svazek kopru.

Množství koření můžete upravit podle své chuti – někdo má rád pikantnější, jiný jemnější.

Okurky omyjte, z každé okurky odkrojte špičku, rozkrojte je napůl a pak každou půlku ještě jednou rozkrojte. Vložte je do sáčku.

Nakrájejte česnek a kopr, přidejte je do sáčku k okurkám, osolte, přidejte cukr, ocet a olej. Sáček uzavřete a dobře protřepejte. Sáček dejte na 1 hodinu do lednice.

„Zlomené okurky v sáčku

Netradiční nakládané okurky v sáčku, známé jako „zlomené“ okurky, si podmanily letošní sezónu. Jejich předností je speciální způsob přípravy, díky němuž se nakládají lépe a rychleji.

Budete potřebovat:

  • 1 kg okurek;
  • 4 lžíce sójové omáčky;
  • 2 lžíce rostlinného oleje;
  • 1 polévková lžíce jablečného octa;
  • 1-2 stroužky česneku;
  • 2 lžičky sezamových semínek;
  • 1 lžička sezamového oleje – nepovinné.

Odřízněte vrcholky okurek, okurky podélně rozkrojte na polovinu. Vložte je do sáčku řeznou stranou dolů a lehce je naklepejte válečkem nebo kladívkem. Cílem není okurky utlouct, ale aby vypadaly, jako by byly rozmačkané.

Zeleninu vyjměte ze sáčku, nakrájejte ji šikmo na silné plátky a vložte zpět do sáčku. Přidejte všechny ostatní přísady, sáček zavažte a dobře protřepejte. Vložte na půl hodiny do lednice.

Nakládané okurky v sáčku za 15 minut

Okurky v sáčku můžete připravit také nakrájené na plátky – nakládají se mnohem rychleji, protože plátky jsou menší a rychleji nasáknou marinádu.

Budete potřebovat:

  • 1 kg okurek (malých);
  • svazek kopru;
  • 1 lžička soli;
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře;
  • 3-4 stroužky česneku.

Okurky omyjte, odřízněte „vršky“, podélně rozkrojte na 4 díly. Vložíme do polyethylenového sáčku, přidáme rozdrcený česnek a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a sáček zavážeme.

Dobře protřepejte, aby se všechny ingredience promíchaly. Vložte na 15 minut do lednice, aby se zelenina marinovala.

Dříve jsme vám také řekli, jak připravit kaviár z lilku na oděský způsob na zimu.

Možná vás budou zajímat také novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími