Lidé přišli na mnoho způsobů, jak si uvařit kávu a získat božsky ochucený nápoj.
Jak si doma připravit kávu / foto My
Kdo by po ránu nemiloval tu voňavou a kouzelnou vůni – vůni čerstvě uvařené kávy. Ne vždy je však možné neustále běhat do kavárny pro porci oblíbeného nápoje – je to časově i finančně náročné.
A co dělat, když si toto potěšení nemůžete odepřít? Řešení je jako vždy co nejjednodušší – uvařit si ho sami.
My zjistil, jaký je nejlepší způsob přípravy kávy a jak si ji doma připravit bez turbíny.
Dříve jsme hovořili o tom, co dělat v případě předávkování kofeinem v těle.
Jaký je nejlepší způsob přípravy kávy – tajemství
Turka je považována za ideální nádobu pro přípravu kávy. Lze ji použít na sporáku, na plynu, takže kávu doma připravíte bez potíží. Za nejlepší jsou považovány měděné a měděnkové turky.
V čem vařit kávu na sporáku – možnosti
Pokud nemáte turbínu, není to žádný problém. K vaření ochucené kávy můžete použít široký kovový hrnek nebo dokonce konvici.
V takovém případě je nutné nejprve na vařiči nahřát konvici na kávu, poté do ní nasypat namletá zrna a zalít vodou. Nápoj je lepší vařit na mírném ohni. Jakmile začne voda stoupat, je třeba nádobu vyjmout. Rituál se obvykle opakuje třikrát.
V čem si můžete uvařit kávu kromě turba – řada možností
Lidstvo přišlo na spoustu způsobů přípravy kávy, mezi nimiž jsou jak osvědčené, tak inovativní metody.
Nejjednodušší, co vás napadne koupit kávovar. Výběr je dnes obrovský – mají různé specifikace a lze je vybrat tak, aby vyhovovaly jakémukoli rozpočtu. Tyto přístroje mohou připravit vše od ristretta až po latté.
Druhým, stejně snadným způsobem, jak si doma připravit kávu, je tzv. překapávací kávovar. Nápoj je velmi bohatý, s vysokým obsahem kofeinu. V tomto případě však můžete počítat pouze s espressem nebo americanem, do kterého můžete přidat i mléko.
Mezi rychlými způsoby přípravy kávy je velmi oblíbená např. kávovar s gejzírem. Pokud získáte trochu cviku, získáte silný a aromatický nápoj.
Jednou z neobvyklých možností přípravy kávy je použití kávovaru. French press. Je oblíbený, protože příprava nápoje zabere málo času – jen asi pět minut. Za zmínku stojí, že jemně nebo středně mletá zrna nejsou v tomto případě vhodná.
Blízký příbuzný french pressu. aeropresskterý používá papírový filtr. Ten odděluje nápoj od kávové sedliny.
Složitější, ale velmi účinný způsob, jak získat osvěžující nápoj -. vakuový kávovar. Během procesu vaření protéká voda ze spodní nádoby do horní, kam padají mletá kávová zrna. Díky podtlaku hotový nápoj stéká zpět do spodní nádoby.
A možnost pro líné – uvařte si kávu přímo v šálku. Mletá zrna je třeba nasypat do bavlněného sáčku a zalít vroucí vodou v šálku.
V předchozím článku My psal o tom, zda je možné pít kávu nalačno, zda je to pro tělo škodlivé a co se stane, pokud tak budete činit pravidelně.