Skvělý borščový dresink – zavírám ho pouze takto: v zimě vařím boršč za 15 minut.

Naprosto všechny ingredience na dresink už máte.

Borščový dresink se připravuje velmi rychle / depositphotos.com, screenshot YouTube

Borščová zálivka na ukrajinský způsob na zimu je něco, co má ve spíži každá sebeúctyhodnější hospodyňka. Je mnohem jednodušší připravit si přípravu v létě, dokud je k dispozici sezónní zelenina, než v zimě vše kupovat a vařit od základu.

Borščová zálivka na zimu klasika

Tato příprava prvního chodu je velmi chutná, připravuje se rychle a snadno, ale v zimě usnadní přípravu boršče.

Ingredience: 1:

  • Kilo rajčat, cibule, zelí, červená řepa;
  • dva kilogramy mrkve;
  • dvě a půl lžíce soli;
  • půl šálku cukru;
  • šálek rostlinného oleje.
  • třetina šálku 9% octa.

Borščová zálivka se připravuje velmi rychle – rajčata a cibuli nakrájíme na plátky, zelí nakrouháme. Nastrouháme mrkev a červenou řepu. Všechnu zeleninu kromě červené řepy vložíme do hrnce, přidáme sůl, cukr a olej. Promícháme a přivedeme k varu. Počkejte, až se hmota 10 minut rozvaří, pak přidejte červenou řepu a ocet, vařte dalších 7 minut. Rozložte do sterilovaných sklenic a zavíčkujte. Vše – borščová zálivka na zimu se zelím a červenou řepou je hotovo.

Borščový dresink na zimu – jednoduchý recept s pepřem

Druhá verze dresinku je nádherná aromatická příprava s paprikou, oreganem a černým pepřem.

Ingredience pro 24litrový hrnec:

  • Tři a půl kilogramu červené řepy;
  • dva kilogramy mrkve;
  • jeden a půl kilogramu paprik;
  • tři kilogramy rajčat;
  • dva kilogramy cibule;
  • tři sklenice slunečnicového oleje o objemu jedné unce;
  • čajovou lžičku kyseliny citronové;
  • pět lžic soli;
  • čtyři lžíce cukru;
  • dvacet hrášků nového koření;
  • lžička černého pepře;
  • šest bobkových listů;
  • sklenice vody;
  • sto padesát mililitrů 9% octa.

Nastrouháme červenou řepu a mrkev, papriku nakrájíme na slámky. Rajčata zbavíme slupky a libovolně nakrájíme, cibuli nakrájíme jako obvykle na boršč. Cibuli vložíme do hluboké pánve nebo hrnce a 10-15 minut ji smažíme na rostlinném oleji dozlatova. Cibuli přendáme do velkého hrnce, na stejné místo vložíme všechnu ostatní zeleninu, zalijeme olejem a přilijeme kyselinu citronovou. Pokud je zelenina suchá, můžete přidat sklenici vody, ale není to nutné.

Položte pánev na sporák, zapněte nejnižší stupeň ohřevu a zahřívejte, dokud se neobjeví šťáva. Poté teplotu zvyšte a přiveďte ji k varu. Když se vaří, opět snižte teplotu a za stálého míchání vařte 15 minut. Osolíme, osladíme, přidáme oregano a černý pepř. Promícháme, přikryjeme pokličkou. Počkejte, až se opět začne vařit, a pak vařte na mírném ohni 45 minut. Míchejte, aby se zelenina nepřipálila. Na samém konci přilijte ocet, přidejte bobkový list, zamíchejte a počkejte, až se vaří. Vroucí hmotu nalijte do sterilizovaných sklenic a zakryjte víčky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími