Sladká a křupavá korejská mrkev na zimu: tajemství je ve třech hlavních kořeních

Slaná svačinka připravená vlastníma rukama, kterou budete chtít ochutnat v zimě.

Připravit si chutnou svačinu na zimu je velmi snadné / koláž My, screenshot YouTube

V létě ukrajinské hospodyňky připravují zeleninu, bobuloviny a ovoce, aby si v chladném období pochutnaly na domácích konzervách. Korejská mrkev na zimu s kořením je jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Naučte se je vařit, abyste potěšili své blízké.

Korejská mrkev na zimu ve sklenicích s chilli papričkami

První recept určitě zaujme ty, kteří si chtějí pořídit korejskou mrkev na zimu pikantní. Nezapomeňte přidat chilli papričky, které právě dodávají palčivou chuť.

Ingredience: 1:

  • Jeden a půl kilogramu mrkve;
  • půl šálku slunečnicového oleje;
  • jedna a půl čajové lžičky soli;
  • dvě lžíce cukru;
  • jedna lžíce koriandru;
  • osm stroužků česneku;
  • lžíce papriky;
  • půl lžičky mletého černého pepře;
  • třetinu čajové lžičky mletého chilli;
  • tři lžíce 9% octa.

Nastrouhejte mrkev korejským struhadlem na mrkev, pokud ho nemáte, můžete použít obyčejné. Přendejte do mísy, posypte cukrem a promíchejte. V hrnci rozehřejte olej, aniž byste ho přivedli k varu. Přidejte všechno koření uvedené v receptu, promíchejte a vzniklou hmotu nalijte přímo do mrkve. Přidejte ocet a znovu rukama promíchejte, aby se koření na zelenině rovnoměrně rozprostřelo. Nechte mrkev hodinu namáčet, poté ji vložte do sterilizovaných sklenic, zakryjte víčky a uložte ke skladování.

Korejská mrkev na zimu s korejským kořením

Klasický recept na strouhanou zeleninu, ve kterém jsou přidána všechna potřebná koření, takže zimní příprava chutná stejně jako ta právě koupená.

Ingredience: 1:

  • Jeden a půl kilogramu mrkve;
  • šest lžic cukru;
  • půl šálku másla;
  • tři lžičky soli;
  • půl lžičky mletého černého pepře;
  • půl lžičky mletého červeného pepře;
  • dvě čajové lžičky mletého koriandru;
  • půl šálku 9% octa.

Toto je druhý výborný a osvědčený recept na zimu – korejská mrkev se ukáže jako velmi křehká a křupavá, stejně jako měkká. Nejprve nastrouháme mrkev, vložíme ji do mísy a posypeme cukrem, solí, černým a červeným pepřem, koriandrem. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem a octem. Rukama důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a dáme na 8-10 hodin do lednice. Ráno misku vyjmeme, mrkev napěchujeme do sterilizovaných sklenic a zalijeme ji zbylou marinádou. Uzavřeme víčky, uložíme ke skladování.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími