Slaná svačinka připravená vlastníma rukama, kterou budete chtít ochutnat v zimě.
Připravit si chutnou svačinu na zimu je velmi snadné / koláž My, screenshot YouTube
V létě ukrajinské hospodyňky připravují zeleninu, bobuloviny a ovoce, aby si v chladném období pochutnaly na domácích konzervách. Korejská mrkev na zimu s kořením je jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Naučte se je vařit, abyste potěšili své blízké.
Korejská mrkev na zimu ve sklenicích s chilli papričkami
První recept určitě zaujme ty, kteří si chtějí pořídit korejskou mrkev na zimu pikantní. Nezapomeňte přidat chilli papričky, které právě dodávají palčivou chuť.
Ingredience: 1:
- Jeden a půl kilogramu mrkve;
- půl šálku slunečnicového oleje;
- jedna a půl čajové lžičky soli;
- dvě lžíce cukru;
- jedna lžíce koriandru;
- osm stroužků česneku;
- lžíce papriky;
- půl lžičky mletého černého pepře;
- třetinu čajové lžičky mletého chilli;
- tři lžíce 9% octa.
Nastrouhejte mrkev korejským struhadlem na mrkev, pokud ho nemáte, můžete použít obyčejné. Přendejte do mísy, posypte cukrem a promíchejte. V hrnci rozehřejte olej, aniž byste ho přivedli k varu. Přidejte všechno koření uvedené v receptu, promíchejte a vzniklou hmotu nalijte přímo do mrkve. Přidejte ocet a znovu rukama promíchejte, aby se koření na zelenině rovnoměrně rozprostřelo. Nechte mrkev hodinu namáčet, poté ji vložte do sterilizovaných sklenic, zakryjte víčky a uložte ke skladování.
Korejská mrkev na zimu s korejským kořením
Klasický recept na strouhanou zeleninu, ve kterém jsou přidána všechna potřebná koření, takže zimní příprava chutná stejně jako ta právě koupená.
Ingredience: 1:
- Jeden a půl kilogramu mrkve;
- šest lžic cukru;
- půl šálku másla;
- tři lžičky soli;
- půl lžičky mletého černého pepře;
- půl lžičky mletého červeného pepře;
- dvě čajové lžičky mletého koriandru;
- půl šálku 9% octa.
Toto je druhý výborný a osvědčený recept na zimu – korejská mrkev se ukáže jako velmi křehká a křupavá, stejně jako měkká. Nejprve nastrouháme mrkev, vložíme ji do mísy a posypeme cukrem, solí, černým a červeným pepřem, koriandrem. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme olejem a octem. Rukama důkladně promícháme, přikryjeme pokličkou a dáme na 8-10 hodin do lednice. Ráno misku vyjmeme, mrkev napěchujeme do sterilizovaných sklenic a zalijeme ji zbylou marinádou. Uzavřeme víčky, uložíme ke skladování.