Rohlík bude snědený během několika minut.
Recept na cuketovou roládu / Kolage: My, foto depositphotos.com
Cuketa – mezi naši občané poměrně oblíbená letní zelenina. Přestože sezóna cuket postupně končí, My doporučuje „skočit“ do kraje vozu a připravit si z této zeleniny neuvěřitelně chutnou roládu.
Jednoduchý recept na cuketovou rolku sdílela na Instagramu kuchařská blogerka @zhuravlina_cooking.
Ingredience na cuketový základ:
- cukety – 3 kusy (800 g) + sůl – 1 lžička;
- mouka – 5-6 polévkových lžic;
- vejce – 3 ks;
- sůl – 1/2 lžičky;
- zakysaná smetana – 1 polévková lžíce (s velkým skluzem).
Na nádivku budete potřebovat:
- tavený sýr – 3 kusy, nebo sýr suluguni – 180 g;
- majonéza – 160 g, můžete použít zakysanou smetanu;
- česnek – 4-5 stroužků;
- rajčata – 3 ks;
- kopr – malý svazek.
Nejprve dobře omyjte cukety a zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle, zde přidejte 1 lžičku soli. Nechte 15 minut odležet, aby se oddělila přebytečná tekutina.
Poté z cuket dobře vymačkáme tekutinu, přidáme vejce, mouku, zakysanou smetanu, sůl a vše důkladně promícháme.
Poté na plech rozložíme pergamen a vymažeme ho olejem. cuketové těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pergamen. Základ rolády vložíme do předehřáté trouby.
Pečte přibližně 25 minut při 200 °C. Po uplynutí této doby nechte korpus vychladnout na pokojovou teplotu.
Na náplň nastrouháme tavený sýr nebo sýr suluguni, přidáme česnek, majonézu nebo majonézu přepůlenou se zakysanou smetanou, kopr a vše důkladně promícháme.
Poté na uvařený a vychladlý chléb položíme tenkou vrstvu náplně, zde také nakrájená rajčata a vše pevně zabalíme.
Roládu zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do chladničky alespoň na 1,5 až 3 hodiny.
Dobrou chuť!
Jak uvařit cuketovou rolku – podívejte se na video:
Další recepty:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.