Recept na chutnou a rychlou snídani z jednoduchých produktů.
Shakshuka – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám recept na neobvyklou snídani z vajec a zeleniny, která si podmaní snadnou přípravou. Shakshuka vás rozhodně překvapí svou chutí a zpestří váš ranní jídelníček.
Mimochodem, do pokrmu můžete přidat i jinou zeleninu, uvádí My s odkazem na dari.buuulvsk.
Šakšuka – recept
Složení: 1:
- 4 vejce
- půl cibule
- půlka papriky
- 1 střední rajče
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku nebo omáčky
- máslo na smažení
- oblíbené bylinky
- sýr nebo feta
- sůl, pepř, paprika podle chuti
Nakrájejte cibuli, papriku a rajče na kostičky.
Na pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm cibuli a přidejte papriku a rajče.
Osolte a opepřete a nechte na ohni další 3 minuty.
Přidejte k zelenině rajčatový protlak, promíchejte a vařte jednu minutu.
Do zeleniny udělejte důlky, vyklepněte do nich vejce, osolte a opepřete. Vařte pod pokličkou další 1-2 minuty.
Pokrm podávejte posypaný bylinkami a sýrem. Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě shakshuky:
O osobě: dari.buuulvsk
dari.buuulvsk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty znamenitých jídel. K odběru dari.buuulvsk se přihlásilo více než 3 tisíce uživatelů Instagramu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.