Těchto šest potravin podporuje svaly, kosti a metabolismus.
Chcete-li zůstat ve stáří štíhlí a silní, je důležité správně jíst / depositphotos.com
Pokud si chcete udržet štíhlé a silné tělo i po padesátce, můžete si pomoci zařazením několika potravin do jídelníčku. Tvrdí to odbornice na sportovní výživu Tara Collingwoodová v článku pro EatThis.
„Po padesátce tělo přirozeně ztrácí svalovou hmotu a může být méně efektivní při spalování kalorií, takže klíčové jsou potraviny bohaté na živiny, které podporují zdraví svalů, kostí a metabolismu. Každodenní konzumace různých libových bílkovin, zdravých tuků a rostlinných potravin bohatých na vlákninu pomáhá udržovat sílu a zdravé složení těla,“ řekla nám.
Vejce
„Vejce jsou kompletní bílkovinou,“ říká Collingwood. Obsahují také vitamin B12 pro obnovu svalů a stálý přísun energie.
Listová zelenina
„Tento produkt je bohatý na vápník, hořčík a vitamin K pro zdraví kostí a svalů,“ vysvětluje.
Řecký jogurt
„Je bohatý na bílkoviny a probiotika pro zachování svalové hmoty a zdraví střev,“ říká Collingwood. Určitě se vyhněte slazeným jogurtům nebo jogurtům s přidaným ovocem, protože mohou být plné cukru a kalorií.
Losos
Pokud hledáte libové bílkoviny bohaté na zdravé tuky, dejte přednost lososovi. „Je bohatý na omega-3 tuky, které pomáhají v boji proti zánětům a chrání svaly,“ říká Collingwood.
Bobule
Bobulovité ovoce, včetně ostružin, jahod a borůvek, je bohaté na „antioxidanty a vlákninu, které podporují regeneraci a kontrolují chuť k jídlu“, tvrdí Collingwood.
Fazole nebo čočka
Pokud hledáte přílohu, která vás zasytí a pomůže vám zhubnout, přidejte na talíř fazole nebo čočku. „Rostlinné bílkoviny a vláknina udržují hladinu cukru v krvi pod kontrolou a vyživují svaly,“ říká odbornice na výživu.
„Kombinace těchto potravin s pravidelným silovým tréninkem a dostatečným příjmem tekutin je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zůstat štíhlý a silný až do padesátky a déle,“ tvrdí.
Již dříve kardiologové jmenovali nejužitečnější produkt pro lidi po šedesátce, který byste rozhodně měli zařadit do svého jídelníčku.