Příprava kachních prsou s třešňovou omáčkou zabere pouhých 25 minut.
Recept na kachní prsa s třešňovou omáčkou / Koláž: My, foto: screenshot z videa
Co se naučíte:
- Jak připravit třešňovou omáčku
- Jak upéct kachní prsa
- Za kolik minut upečete kachní prsa
náš krajan hospodyňky se neustále snaží vymýšlet nové pokrmy, kterými by překvapily své příbuzné. Pokud jsou pro vás obvyklá domácí jídla už nudná a nemáte energii na dlouhé vaření v horku, určitě se vám bude líbit tento recept.
Daria Yanbekova se na své instagramové stránce podělila o velmi jednoduchý a chutný recept na kachní prsa s višňovou omáčkou. Jedná se o chutné a lehké jídlo, které je navíc velmi zdravé.
Kachna ve višňové omáčce – ingredience
K přípravě kachny s třešňovou omáčkou budete potřebovat:
- kachní prsa – 2 kusy (500 g);
- koření: sůl, pepř;
- olej na smažení;
- třešně – 200 g;
- cukr – 1 polévková lžíce;
- balzamikový ocet – 1 polévková lžíce;
- voda – 50 ml.
Jak uvařit kachní prsa
Na kachních prsou je nutné udělat podél kůže zářezy. Tu je třeba posypat solí, pepřem (podle chuti) a tímto dobře potřít maso.
Na rozehřátou pánev je třeba přidat olej. Kachní prsa byste měli smažit nejprve na kůži asi deset minut na středním plameni. V této chvíli z něj bude vytékat trochu tuku. Poté maso otočte a smažte dalších pět minut.
Kachnu položte na talíř a přikryjte ji alobalem.
Jak připravit třešňovou omáčku
Většinu tuku, který zůstal na pánvi z kachny, je třeba odcedit. K jeho zbytkům je třeba přidat cukr a rozpustit ho. Poté přidejte třešně, balzamikový ocet a vodu. Podle chuti můžete přidat ještě trochu cukru a soli. Omáčku je třeba vařit na pánvi asi sedm minut, aby trochu zhoustla.
Když je omáčka hotová, měli byste kachnu nakrájet na plátky, položit ji na talíř a přelít višňovou omáčkou.
Podívejte se na video s receptem na kachní prsa s třešňovou omáčkou:
Bude vás také zajímat:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.