Cukety v tomto těstíčku smetete ze stolu jako první: 3 nádherné recepty

Cuketové těsto lze připravit mnoha způsoby.

Stojí za to zkusit uvařit cuketu v těstíčku / depositphotos.com

Cuketa v těstíčku na pánvi – to je velmi oblíbený letní pokrm, který se v sezóně zeleniny připravuje téměř v každé domácnosti. Přitom ho různé hospodyňky připravují po svém.

Vybrali jsme tři různé recepty, které byste měli vyzkoušet, dokud máte cukety ještě k dispozici.

Cukety v těstíčku s vejcem a moukou

Tuto variantu lze považovat za základní, protože je nejjednodušší. Pro přípravu smažených cuket v těstíčku vezměte:

  • dvě malé cukety;
  • dvě lžičky soli;
  • dvě nebo tři vejce;
  • 70-80 gramů mouky;
  • tři až čtyři lžíce oleje (rostlinného).

Pokud jsou cukety velmi mladé a mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Nakrájejte je na kolečka a posypte je polovinou soli.

Vejce rozšlehejte se zbylou solí. Mouku prosejte do samostatné mísy. Do pánve nalijte olej a zahřejte ji na středním plameni. Cuketu namočte do mouky, ponořte do rozšlehaného vejce a pošlete na pánev. Smažte z každé strany asi tři minuty. Takto připravíme všechny cukety.

Křupavé cukety v těstíčku

Cuketa smažená v těstíčku podle tohoto receptu je velmi chutná a neobvyklá. Přidáním různého koření můžete dosáhnout pokaždé jiného výsledku. K přípravě potřebujete: 1:

  • 600 gramů mladých cuket;
  • dvě vejce;
  • 200 gramů mouky;
  • 100 mililitrů oleje (rostlinný olej);
  • dvě čajové lžičky soli;
  • lžička provensálských bylinek;
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře;
  • tři stroužky česneku;
  • bylinky;
  • tři lžíce majonézy.

Cukety omyjte a nakrájejte na kolečka široká asi centimetr. Posypte je solí a nechte je asi 15 minut odležet. To proto, aby z nich mohla uniknout přebytečná vlhkost. Poté je osušte papírovou utěrkou.

V míse na těsto rozšlehejte vejce a postupně vmíchejte mouku, sůl a koření. Nedávejte do něj čerstvé bylinky.

Na pánvi rozehřejte olej. Plátky cukety namočte do těstíčka a přeneste je na pánev. Smažte z obou stran dozlatova. Po otočení přikryjte pokličkou, aby se vše dokonale propeklo.

Poté je vyndejte na papírové utěrky. Z majonézy, česneku a bylinek připravte omáčku. Cukety s ní podávejte ještě teplé.

Cukety v těstíčku se sýrem

Tento recept je ideální pro milovníky sýra. K přípravě chutné svačinky si vezměte:

  • 300 gramů mladých cuket;
  • 50 gramů tvrdého sýra;
  • dvě vejce;
  • 100 g zakysané smetany;
  • 110-120 gramů mouky;
  • 50 mililitrů oleje (rostlinný olej);
  • sůl.

Cuketu nakrájejte na tenké plátky – maximálně 0,5 cm. Posypeme je solí a necháme z nich odkapat přebytečnou vlhkost.

V míse rozšlehejte vejce se solí. Poté vmíchejte zakysanou smetanu a asi polovinu mouky (60-70 g). Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.

Zbytek mouky nasypeme do talíře. Plátky cukety namočte do mouky a poté ponořte do těsta. Smažte na oleji dozlatova.

V případě potřeby můžete do těstíčka prolisovat trochu česneku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími