Dokonalá míchaná vejce mají jednu přísadu: odhaleno přísné tajemství.

Když se zelenina dostane do rozpáleného oleje, je křupavá a aromatická – tyto kousky dodají pokrmu šmrnc.

Jak správně uvařit míchaná vajíčka / Koláž: My, foto: Pexels/Gül Işık, Pixabay/arinaja

Naučíte se:

  • Kulinářství nabízí snadný způsob, jak vylepšit chuť vajec
  • Když se zelenina dostane do rozpáleného oleje, je křupavá a aromatická.

Smažená vejce jsou univerzálním pokrmem vhodným k jakémukoli jídlu. Bez přísad však mohou působit nudně, a to i přes lákavou kombinaci křupavých bílků a měkkých žloutků.

Kulinářští odborníci z časopisu Simply Recipes nabízejí jednoduchý způsob, jak udělat vejce chutnější – a to vše během několika minut, píše Express.

Tajemství spočívá v jedné cenově dostupné ingredienci, kterou máte téměř jistě v lednici: čerstvých bylinkách.

Než vejce rozklepnete do pánve, osmahněte na oleji několik bylinek – dodají pokrmu bohatou chuť a křupavou strukturu. Podle chuti se hodí bazalka, petržel, šalvěj nebo koriandr. Bylinky můžete nasekat nadrobno nebo dát listy vcelku, jako v případě šalvěje.

Když se bylinky dostanou do horkého oleje, začnou křupat a chutnat – tyto kousky dodají pokrmu šmrnc. Po osmažení bylinek rozklepněte vejce přímo do pánve. Vařte 2-3 minuty, pokud chcete mít tekutý žloutek, nebo o něco déle, pokud dáváte přednost hustšímu žloutku.

/ Infografika: My

Výsledkem nejsou jen míchaná vajíčka, ale plnohodnotný, aromatický pokrm s jasnou chutí a úžasnou strukturou.

Použít můžete také snítky tymiánu, rozmarýnu nebo oregana – stačí je osmažit na oleji, aby vajíčka získala bohatou chuť. Samotné snítky však nejezte – před podáváním je raději odstraňte.

Jak Němci vaří vejce

Barevná vejce natvrdo jsou v německých supermarketech běžnou záležitostí nejen o Velikonocích, ale po celý rok. Proč jsou ale barevná?

Odpověď je jednoduchá: aby bylo možné snadno rozlišit vařená vejce od syrových. Je to výhodné – zákazník si okamžitě uvědomí, že výrobek je připraven ke konzumaci. Toto barevné značení se stalo jakousi lokální verzí rychlého občerstvení – koupit, oloupat a bez problémů sníst.

Podívejte se na video – jak připravit nadýchanou omeletu:

Dříve My psal o tom, že vejce budou čerstvá po celý rok: kam byste je měli dát. Na jednom neobvyklém místě lze vejce skladovat celý rok, a přesto zůstanou čerstvá.

Připomeňme, že dříve jsme informovali o tom, kde je lepší skladovat vejce a další potraviny v lednici. Mnoho lidí nesprávně uspořádává produkty v chladničce, protože neznají jedno schéma.

Další novinky: V ledničce je možné skladovat i potraviny, které jsou určeny k prodeji:

O zdroji:

. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími