Když se zelenina dostane do rozpáleného oleje, je křupavá a aromatická – tyto kousky dodají pokrmu šmrnc.
Jak správně uvařit míchaná vajíčka / Koláž: My, foto: Pexels/Gül Işık, Pixabay/arinaja
Naučíte se:
- Kulinářství nabízí snadný způsob, jak vylepšit chuť vajec
- Když se zelenina dostane do rozpáleného oleje, je křupavá a aromatická.
Smažená vejce jsou univerzálním pokrmem vhodným k jakémukoli jídlu. Bez přísad však mohou působit nudně, a to i přes lákavou kombinaci křupavých bílků a měkkých žloutků.
Kulinářští odborníci z časopisu Simply Recipes nabízejí jednoduchý způsob, jak udělat vejce chutnější – a to vše během několika minut, píše Express.
Tajemství spočívá v jedné cenově dostupné ingredienci, kterou máte téměř jistě v lednici: čerstvých bylinkách.
Než vejce rozklepnete do pánve, osmahněte na oleji několik bylinek – dodají pokrmu bohatou chuť a křupavou strukturu. Podle chuti se hodí bazalka, petržel, šalvěj nebo koriandr. Bylinky můžete nasekat nadrobno nebo dát listy vcelku, jako v případě šalvěje.
Když se bylinky dostanou do horkého oleje, začnou křupat a chutnat – tyto kousky dodají pokrmu šmrnc. Po osmažení bylinek rozklepněte vejce přímo do pánve. Vařte 2-3 minuty, pokud chcete mít tekutý žloutek, nebo o něco déle, pokud dáváte přednost hustšímu žloutku.
/ Infografika: My
Výsledkem nejsou jen míchaná vajíčka, ale plnohodnotný, aromatický pokrm s jasnou chutí a úžasnou strukturou.
Použít můžete také snítky tymiánu, rozmarýnu nebo oregana – stačí je osmažit na oleji, aby vajíčka získala bohatou chuť. Samotné snítky však nejezte – před podáváním je raději odstraňte.
Jak Němci vaří vejce
Barevná vejce natvrdo jsou v německých supermarketech běžnou záležitostí nejen o Velikonocích, ale po celý rok. Proč jsou ale barevná?
Odpověď je jednoduchá: aby bylo možné snadno rozlišit vařená vejce od syrových. Je to výhodné – zákazník si okamžitě uvědomí, že výrobek je připraven ke konzumaci. Toto barevné značení se stalo jakousi lokální verzí rychlého občerstvení – koupit, oloupat a bez problémů sníst.
Podívejte se na video – jak připravit nadýchanou omeletu:
Dříve My psal o tom, že vejce budou čerstvá po celý rok: kam byste je měli dát. Na jednom neobvyklém místě lze vejce skladovat celý rok, a přesto zůstanou čerstvá.
Připomeňme, že dříve jsme informovali o tom, kde je lepší skladovat vejce a další potraviny v lednici. Mnoho lidí nesprávně uspořádává produkty v chladničce, protože neznají jedno schéma.
Další novinky: V ledničce je možné skladovat i potraviny, které jsou určeny k prodeji:
O zdroji:
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.