Recept na paprikový předkrm.
Paprikový předkrm – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Nabízíme vám přípravu vynikajícího předkrmu z paprik během několika minut. Takový pokrm si vás podmaní snadností přípravy i minimálním souborem surovin. Pro zaneprázdněné hostitelky se toto občerstvení stane skutečným pokladem.
Mimochodem, papriky podle tohoto receptu dopadnou křehce a voňavě, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.
Předkrm ze sladkých paprik – recept
Složení: 1. paprika, 2. paprika, 3. paprika, 4. paprika, 5. paprika, 6:
- Papriky – 6-8 ks;
- Pálivá paprika nebo zelená sladká paprika – 1 ks;
- Rostlinný olej – 150 ml;
- Sůl – 1 lžička;
- Cukr – 1 polévková lžíce;
- Citronová šťáva;
- Čerstvé bylinky – 1 svazek
Omyté papriky vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů a nechte je v troubě, dokud nezměknou.
Vložte je do mísy, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odležet.
Z paprik odstraňte slupku a semínka.
Smíchejte rostlinný olej, sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekané bylinky.
Vložte papriky ve vrstvách do hluboké mísy a zalijte je marinádou.
Nechte 30 minut stát a je hotovo. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit paprikový předkrm:
O osobě: olga_riabenko
olga_riabenko je populární ukrajinská foodblogerka na Instagramu, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.