Jak solit sádlo ukrajinským způsobem ve sklenici: budete ho moci jíst rty

K naložení sádla podle tohoto receptu nepotřebujete slaný nálev.

Jak solit sádlo suchou metodou / depositphotos.com

Jak naložit sádlo do sklenice? Velmi často se k tomu používá slaný nálev, ale existuje způsob mnohem jednodušší a rychlejší – nasucho. Takto sádlo nakládaly naše babičky a prababičky a nutno říci, že věděly, jak na to: ukrajinský národní produkt je pak křehký, voňavý a rozplývá se v ústech. Prozradíme vám, jak ho připravit.

Jak solit sádlo ve sklenici suchou metodou

Suchá metoda solení zahrnuje minimum ingrediencí.

Na 1 kg sádla je třeba vzít:

  • 250 g hrubé soli;
  • 1 polévková lžíce mletého černého pepře;
  • 1 hlavička česneku.

Jak naložit sádlo do sklenice

Sádlo nakrájejte na několik kousků (měly by se vejít do sklenice). Do každého udělejte zářezy – vložte do nich oloupané kousky česneku. Poté všechny kousky sádla potřete směsí soli a pepře.

Dno sklenice posypte solí, vložte do ní kousky sádla, navrch nasypte zbylé koření a uzavřete víčkem.

Sklenici se sádlem je třeba nechat 24 hodin při pokojové teplotě a poté vložit do chladničky – na 3-7 dní. Poté lze sádlo dát do mrazáku.

Sádlo na sádle:

Takto nasolené sádlo je mírně slané a velmi chutné.

Dříve jsme vám také řekli, jak připravit boršč na zimu na ukrajinský způsob.

Možná vás budou zajímat také novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími