K naložení sádla podle tohoto receptu nepotřebujete slaný nálev.
Jak solit sádlo suchou metodou / depositphotos.com
Jak naložit sádlo do sklenice? Velmi často se k tomu používá slaný nálev, ale existuje způsob mnohem jednodušší a rychlejší – nasucho. Takto sádlo nakládaly naše babičky a prababičky a nutno říci, že věděly, jak na to: ukrajinský národní produkt je pak křehký, voňavý a rozplývá se v ústech. Prozradíme vám, jak ho připravit.
Jak solit sádlo ve sklenici suchou metodou
Suchá metoda solení zahrnuje minimum ingrediencí.
Na 1 kg sádla je třeba vzít:
- 250 g hrubé soli;
- 1 polévková lžíce mletého černého pepře;
- 1 hlavička česneku.
Jak naložit sádlo do sklenice
Sádlo nakrájejte na několik kousků (měly by se vejít do sklenice). Do každého udělejte zářezy – vložte do nich oloupané kousky česneku. Poté všechny kousky sádla potřete směsí soli a pepře.
Dno sklenice posypte solí, vložte do ní kousky sádla, navrch nasypte zbylé koření a uzavřete víčkem.
Sklenici se sádlem je třeba nechat 24 hodin při pokojové teplotě a poté vložit do chladničky – na 3-7 dní. Poté lze sádlo dát do mrazáku.
Sádlo na sádle:
Takto nasolené sádlo je mírně slané a velmi chutné.
Dříve jsme vám také řekli, jak připravit boršč na zimu na ukrajinský způsob.