Mléko kazí chuť: odborník vysvětlil, jak připravit správnou omeletu

Existuje způsob, jak udělat míchaná vajíčka měkká a krémová. Nepotřebujete k tomu ani mléko.

Co přidat do omelety místo mléka – tip / foto1000.menu

Omeleta je jedním z nejoblíbenějších snídaňových jídel na celém světě. Jak však upozorňuje senior manažerka vývoje receptů společnosti HelloFresh Mimi Morley, mnoho lidí dělá chybu, že do ní přidává mléko. Podle ní tato přísada způsobuje, že je pokrm „gumový a neochucený“.

Jak píše Express, odbornice doporučuje použít hodně másla, soli a pepře, ale mléku se zcela vyhnout.

„Vejce by se měla vařit na mírném ohni za stálého míchání. Pánev sundejte z plotny o něco dříve, protože dosáhnou připravenosti sama. Převařená vejce ztrácejí chuť,“ radí Mimi.

Zdůrazňuje, že vejce by se měla vždy vařit jako poslední: „Chléb, slaninu nebo jiné potraviny si připravte předem a vejcím věnujte největší pozornost.

Kromě toho se Morley podělil o tajemství přípravy dokonalých pošírovaných vajec. Hlavním tipem je použití co nejčerstvějších vajec. Pokud je to možné, je lepší kupovat je přímo od farmářů nebo v důvěryhodných obchodech.

„Voda by měla mírně vřít, ale neměla by bublat. V hlubokém hrnci udělejte trychtýř, přidejte lžíci octa a teprve potom do něj spusťte vejce.“ Aby se vejce nerozteklo, doporučuje ho nejprve rozklepnout do malé misky a pak opatrně vlévat do vody.

Podle Mimi Morleyové tedy tajemství chutných vajec nespočívá v přísadách, jako je mléko, ale ve správné technice vaření a pečlivosti v kuchyni.

Připomeneme, že dříve My prozradil, jak připravit kuřecí stehna na pánvi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími