Hostesky se při přípravě hub často dopouštějí stejných chyb.
Houby se velmi snadno připravují / foto depositphotos.com
Žampiony jsou oblíbené a velmi chutné houby, které lze připravovat na různé způsoby. Jsou nakládané, dušené i smažené. Některé hospodyňky však při vaření selhávají a nechápou, proč se houby ukázaly gumové.
Ukazuje se, že chuť a strukturu může ovlivnit pořadí rozložení ingrediencí na pánvi. Dříve jsme vám řekli, na čem je lepší smažit.
Co smažit jako první: houby nebo cibuli.
Existuje názor, že by se měla nejprve osmažit cibule do měkka a pak přidat nakrájené houby. Cibule pustí šťávu, zkaramelizuje, bude voňavá a sladká.
Poté přidáme houby a vše společně osmahneme. Díky tomu se budou vařit současně. Zároveň se může stát, že houby ztratí část své chuti a zhnědnou.
Jak píše Odzywianie wprost, Leszek Wodnicki, semifinalista polské soutěže MasterChef, uvedl, že jde o častou chybu. V takovém případě cibule nasytí houby svou chutí a zabrání jejich dokonalému osmažení.
Ve skutečnosti byste měli houby nejprve osmažit do hněda na rozehřátém olivovém oleji.
Poté přidejte malou kostku másla a můžete přidat nakrájenou cibuli. Promíchejte a smažte, dokud se nerozvaří. Pokud chcete přidat česnek, měli byste to udělat v této fázi.
Jak na měkké a chutné houby – důležitá pravidla
Existují i další důvody, proč jsou houby gumové. Shromáždili jsme časté chyby, kterých se hospodyňky při vaření hub dopouštějí.
Nikdy nemyjte houby před vařením neumývejte, pokud to není nezbytně nutné. Obvykle se tyto houby prodávají na trzích a v obchodech téměř čisté, takže postačí oloupat slupku, odříznout problematická místa a otřít nečistoty vlhkou utěrkou.
Faktem je, že houby jsou schopny absorbovat vlhkost. Při mytí se napijí vody a pak ji dají na pánev. Zároveň kvůli přebytečné vodě ztrácejí houby i svou báječnou chuť.
Jak na houby?
Při smažení hub položte je do jedné vrstvy. Pokud je hub příliš mnoho, začnou se dusit. Povařte je na olivovém oleji nebo másle. Když jsou hnědé, obraťte je. Solte až na samém konciDíky tomu se uvnitř udrží více šťávy.
Pokud chcete šťavnatější a hustší houby, pak sáhněte po královských houbáchkteré mají hnědý klobouk. Uvolňují méně tekutiny a téměř nemění svou velikost. I když jsou tyto houby o něco dražší, jsou mnohem chutnější než běžné houby.