Jak připravit kapra bez kostí: jediná účinná metoda šéfkuchaře

Jíst kapra s potěšením a nedělat si starosti s kostmi je docela reálné, pokud znáte jeden trik.

Jak uvařit kapra bez kostí / Koláž: My, foto: screenshoty z videa

Naučíte se:

  • Jaké triky při vykosťování kaprů byste neměli používat
  • Jak oddělit kapří maso od kostí

Kapr je velmi chutná ryba, která má při vaření jednu podstatnou nevýhodu. Jedná se o velké množství drobných kostí, které se velmi těžko vytahují pro dokonalé rybí filé.

Na webu lidé sdílejí mnoho nejlepších způsobů, jak kapra stoprocentně očistit od kostí. My se však dozvěděl, že existuje pouze jeden osvědčený účinný způsob, jak připravit kapra bez kostí.

Jak kapra nevařit

místní šéfkuchař Jevgenij Klopotenko na svém vlastním kanálu na YouTube vyprávěl o jednom z nejpopulárnějších lifehacků na čištění kaprů na internetu. Jeho podstatou je oddělit rybí filet, udělat mnoho řezů podél a napříč a pak kapra grilovat.

Podle kuchařského experta to však nefunguje, protože malé kosti ryby nikam nepustí.

Spolehlivý kuchařský trik

Klopotenko mi řekl, že existuje jediný způsob, jak se zbavit nenáviděných kostí v rybách. K tomu je třeba nejprve odříznout velké kosti, filé nakrájet na kousky a ty pak protáhnout mlýnkem na maso.

„Kosti tam zůstanou (v mlýnku na maso – pozn. Mya) a maso se vykostí. A s tímto masem si pak můžeme dělat, co chceme,“ dodal.

Podívejte se na video, jak připravit kapra bez kostí:

O osobě: Jevgenij Klopotenko

Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Spoluzakladatel restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Jiní“ (Lvov), autor populárních ukrajinských kulinářských webových stránek klopotenko.com, píše Wikipedia.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími