Jak udržet okurky čerstvé: úžasný trik, který zná jen málokdo

Chcete-li je udržet čerstvé a křupavé, doporučujeme použít jednu věc, kterou má každá kuchyně.

Okurky se vyzývají, aby byly skladovány ve fólii / Koláž: My, foto: Pixabay/cocoparisienne, Pixabay/krzys16

Dozvíte se:

  • Okurky jsou obzvláště citlivé na nevhodné skladovací podmínky.
  • Před uložením do chladničky je nutné okurku zabalit do fólie.

Okurky se často zkazí dříve, než je můžete sníst. Tato oblíbená zelenina však může vydržet mnohem déle, pokud před vložením do lednice uděláte jednu jednoduchou věc.

Vzhledem k tomu, že okurky jsou z 95 % tvořeny vodou, jsou obzvláště citlivé na nevhodné skladovací podmínky, píše Express.

Aby zůstaly čerstvé a křupavé, doporučuje se používat obyčejnou kuchyňskou fólii.

Stačí, když okurku před uložením do lednice zabalíte do fólie. Okurky se v obchodech obvykle prodávají v plastové fólii, ale je lepší ji odstranit, protože může zadržovat vlhkost a způsobit zkažení zeleniny, zejména pokud byl obal již otevřen.

Jak upozorňují odborníci z Marthy Stewartové, okurky je třeba skladovat tak, aby mohly „dýchat“ a nebyly příliš vystaveny vlhkosti. Zabalení do fólie umožňuje lepší cirkulaci vzduchu a pomáhá zabránit kondenzaci.

Potraviny, které nesmíte uchovávat v lednici / My

Před balením se ujistěte, že je okurka zcela suchá – snížíte tak riziko hniloby. Je také důležité, abyste ji příliš nechladili: okurky skladujte v zásuvce na ovoce a zeleninu, ale mimo cibuli, jablka a další potraviny, které vylučují etylen, plyn, který urychluje zrání a kažení čerstvé zeleniny.

Jak správně skladovat zeleninu

Nejvhodnější teplota pro skladování zeleniny je +2 °C až +10 °C. Pokud teplota stoupne nad tuto hranici, začnou hlízy brambor klíčit.

Ideální je umístit brambory do nejchladnějších koutů domu. Důležité je hlídat vlhkost vzduchu – měla by se pohybovat kolem 80 %.

Měli byste se také vyhnout skladování na světle, protože to má negativní vliv na chuť brambor. Pod vlivem slunečního záření začnou hlízy produkovat solanin, toxickou látku. V důsledku toho slupka zezelená a samotné plody se stanou potenciálně nebezpečnými pro konzumaci.

Podívejte se na video – jak správně sklízet a skladovat okurky:

Již dříve bylo informováno o tom, co by se nemělo skladovat vedle zeleniny. Ukázalo se, že brambory by se neměly skladovat společně s některými druhy zeleniny, protože se tím výrazně zkracuje doba jejich čerstvosti a jsou náchylné k hnití.

Připomeňme, že dříve My psal o stoprocentním způsobu, jak zachránit zásoby zeleniny. Je možné vařit ze zvadlých brambor – když se staré brambory nedají jíst.

Další novinky:

O zdroji:

. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.

Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími