V zimě se nemohu nabažit tohoto dresinku – chutný a pohodlný: skutečný boršč ve sklenici.

Užitečný a chutný dresink ve sklenicích vám umožní připravit boršč za 20 minut.

Borščový dresink na zimu se zelím a rajčatovým protlakem

Na vrcholu zeleninové sezóny vám doporučujeme připravit domácí přípravek na ukrajinský boršč. Pro zaneprázdněné kuchařky je to skutečná spása. Používá se velmi jednoduše: připravíte vývar a uvaříte brambory, dokud nejsou hotové, a pak přilijete zavařeninu a zelí, pár minut povaříte a boršč je hotový.

Tyto recepty je nejlepší vyzkoušet v létě nebo na podzim, kdy je čerstvá zelenina volně k dispozici. V létě si pak určitě poděkujete za práci, protože v zimě tak chutný pokrm neuvaříte.

Borščová zálivka na zimu s fazolemi bez červené řepy

Pro větší pohodlí rozdělte pokrm do malých sklenic o objemu 300-500 ml. To stačí tak akorát na jeden hrnec boršče.

Seznam ingrediencí je následující:

  • dvě kila rajčat;
  • dvě mrkve;
  • tři cibule;
  • tři stroužky česneku;
  • tři sta gramů fazolí;
  • dvě papriky;
  • sedm lžic slunečnicového oleje;
  • čtyři lžíce cukru;
  • jedna a půl lžíce soli;
  • sto mililitrů octa.

Fazole nechte předem přes noc ve vodě. Poté je uvařte doměkka (60-80 minut). Cibuli nakrájejte nadrobno, papriku nasekejte, mrkev nastrouhejte a rajčata rozmixujte mixérem.

Všechnu zeleninu kromě fazolí a česneku vložte do pánve nebo nádoby se silným dnem. Na dno nalijte olej. Zapněte na mírný oheň, přidejte sůl a cukr. Vařte pod pokličkou 30 minut za občasného míchání. Poté vložte česnek, uvařené fazole a ocet. Vařte ještě několik minut.

Borščovou zálivku s fazolemi v horké formě rozdělíme do sterilovaných sklenic se stejnými víčky. Skladujte na chladném místě.

Borščový dresink na zimu s paprikou

Tato příprava se bude líbit i těm, kteří nemají rádi červenou řepu. I přes její absenci bude boršč stále chuťově výrazný a sytě červený.

Seznam ingrediencí:

  • pět set gramů cibule;
  • pět set gramů mrkve;
  • jeden a půl kilogramu rajčat;
  • šest lžic slunečnicového oleje;
  • tři lžíce cukru;
  • dvě lžíce soli;
  • čtyři lžíce octa.

Všechnu zeleninu důkladně omyjte a nakrájejte: cibuli a papriku na kostičky, mrkev nastrouhejte. Z rajčat připravíme protlak. Všechny ingredience kromě octa přendáme do hrnce, promícháme. Dusíme na nízkém výkonu pod pokličkou 50 minut.

Dvě minuty před koncem vaření přidejte ocet. Dokud je borščový nálev na zimu bez červené řepy horký, plníme do sterilních sklenic.

Borščový dresink se zelím

Tato příprava je výhodná, protože zelí nemusíte do boršče přidávat zvlášť – bude již v zálivce. Dokud máte možnost, můžete použít mladé zelí.

Příprava těchto produktů:

  • jeden a půl kilogramu červené řepy;
  • kilo zelí;
  • čtyři sta gramů mrkve;
  • tři cibule;
  • dvě papriky;
  • šest lžic rajčatového protlaku;
  • pět lžic cukru;
  • čtyři lžíce soli;
  • dvě lžíce octa.

Mrkev a červenou řepu nastrouháme nahrubo, cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, zelí nakrouháme. Všechnu zeleninu smíchejte a zalijte vodou. Přidejte rajčatový protlak, sůl, cukr a ocet. Na prudkém ohni přiveďte k varu a poté vařte 30 minut na mírném ohni. Polévku vložte do zpracovaných sklenic, teple ji zabalte, nechte vychladnout a přendejte do chladu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími