Mražená kukuřice v zimě je opravdový mastňák, ale musíte vědět, jak ji správně připravit.
Jak nejlépe zmrazit kukuřici na salát / Koláž: My, foto: snímky z videa
Dozvíte se:
- Jak správně zmrazit kukuřici
- Zda se má kukuřice před zmrazením vařit?
Pokud se v zimě prodává zelenina v supermarketech a na trzích, prodává se za velmi vysoké ceny. Proto je léto nejvhodnější dobou pro vytváření zásob, včetně kukuřice.
Mohlo by vás zaujmout: Chuť je k nerozeznání od nové: Jak správně zamrazit rajčata na zimu.
Přestože mnoho lidí kupuje v zimě konzervovanou kukuřici, je mnohem lepší a ekonomičtější ji zamrazit. Jak se dozvěděl My, blogerka a cukrářka Marina o tom vyprávěla na kanálu Smachno z Meri na YouTube.
Jak zmrazit kukuřičné klasy
Pro milovníky grilované kukuřice nebo kukuřice na roštu existuje skvělý způsob, jak kukuřičné klasy zmrazit. K tomu je třeba kukuřici nejprve uvařit a zchladit. Poté je třeba každý klas nakrájet na 4-5 kousků, vložit do sáčku a dát do mrazničky.
Jak zmrazit kukuřici na saláty a přílohy
Abyste mohli kdykoli v zimě připravit salát z čerstvé kukuřice, je nutné ji řádně zmrazit. Uvařenou kukuřici je třeba nakrájet na 2-3 díly a zrna oddělit od klasu nožem.
Pak můžete kukuřici buď ihned zmrazit v sáčku, nebo to nejprve udělat na prkénku zabaleném ve fólii a pak jádra přendat do sáčku.
Podívejte se na video o zmrazování kukuřice:
O zdroji: Chutně s Mary
Vkusno s Mary je YouTube kanál ukrajinské blogerky a cukrářky Mariny, která na sociálních sítích sdílí recepty na chutné pokrmy a kulinářské lifehacky.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.