Jednoduché tipy vám pomohou zbavit se problému s neustálým znečištěním způsobeným rozstřikováním oleje.
Co dělat, když olej hodně stříká / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Dozvíte se:
- Proč mastit pánev octem?
- Pomůže sůl zbavit se cákanců oleje
Při smažení potravin na pánvi dochází k velmi nepříjemnému efektu, když olej začne stříkat na varnou desku a všude kolem. Z tohoto důvodu je často nutné po vaření vyčistit kuchyňskou linku od mastnoty.
Jak vyčistit velmi mastnou digestoř: Siti zachrání jeden jednoduchý prostředek.
My se však naučil několik účinných lifehacků, které vám pomohou zbavit se nepříjemných olejových skvrn. Na své stránce na TikToku o nich vyprávěla ukrajinská blogerka Sofia Sizova.
Jak vás ocet může zachránit před olejem
Abyste zabránili rozstřikování oleje při smažení, je třeba nalít ocet na ubrousek a potřít jím studenou pánev. Pak ji můžete rozehřát na ohni a nalít do ní olej.
„Olej už nebude stříkat, ani když se dostane do vody. Tajemství spočívá ve schopnosti octa vázat molekuly vody. Ocet neutralizuje prudkou reakci, neboli ji snižuje,“ vysvětluje blogerka.
Jak sůl a pergamen mohou pomoci zbavit se olejových skvrn
Sofia má další dva účinné triky, které vám pomohou zapomenout na olejové skvrny. Prvním je použití soli. Dobře rozpálenou pánev posypte solí a pak do ní nalijte olej.
Také proto, aby cákance oleje neznečistily celou kuchyň, můžete pokrmy smažit na pergamenovém papíře. Stačí vzít malý kousek pergamenu, rozprostřít ho na pánev a nalít na něj olej.
Podívejte se na video, co dělat, aby olej na pánvi nestříkal:
O nás: Sofia Sizova
Sofia Sizova je ukrajinská blogerka, která se aktivně dělí o tipy a DIY projekty a estetická řešení pro domácnost. Na Instagramu ji sleduje více než 33 tisíc sledujících a na TikToku ji sleduje více než 9 tisíc uživatelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte prosím potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.