Je lepší masový pokrm nekupovat, ale připravit si ho sám.
Vepřový nebo kuřecí guláš si snadno připravíte vlastníma rukama / koláž My, snímek obrazovky
Každý nebo téměř každý má rád guláš a každá hospodyňka si uvědomuje, že by bylo lepší mít takové zásoby doma. Kupovat guláš v obchodě je velké riziko, protože nikdy nevíte, kdo a z čeho ho vařil. Připomeňte si, jak připravit domácí guláš z kuřete v hrnci a jak uvařit vepřovou verzi.
Fantastický vepřový guláš v kotlíku
První recept je ten, který se používal v roce 1941. Pokud si chcete připravit „ten samý“ guláš, který se dá dlouho skladovat a pak s chutí sníst, zapište si recept.
Ingredience: 1:
- Tři kilogramy masa;
- tři sta gramů sádla;
- čtyři bobkové listy;
- sůl.
Guláš se připravuje velmi jednoduše – vepřové maso a sádlo je třeba nakrájet na stejné kostky. Je to pohodlnější, pokud je maso zmražené, takže než začnete vařit, můžete výrobky na chvíli vložit do mrazáku. Do litinového hrnce nebo kotlíku vložte sádlo, pak vrstvu masa a sůl. Postup opakujte tak dlouho, dokud ingredience nedojdou. Nakonec hrnec přikryjte pokličkou, zapněte na mírný oheň a vařte asi dvě hodiny.
Během vaření maso nikdy nemíchejte lžící. Po dvou hodinách otevřete pokličku a přitlačte na maso tak, aby tuk vystoupil a byl nad úrovní masa. Přiklopte pokličku a vařte další hodinu, poté přidejte bobkový list. Znovu přiklopte pokličku a vařte hodinu a půl až dvě hodiny. Zkontrolujte, zda se kousky vepřového masa při stlačení nerozpadají. Pokud ano, je guláš hotový. Můžete ho dát do sterilizovaných sklenic a uložit ke skladování.
DŮLEŽITÉ: jak dlouho se má guláš v hrnci vařit, závisí na kvalitě zakoupeného masa a velikosti nakrájených kousků. V průměru trvá vaření vepřového guláše nejméně 5 hodin.
Domácí dušené kuřecí maso v hrnci
Šťavnatý, chutný a zcela přírodní guláš je snem každého jedlíka masa. Kuřecí pokrm se ukáže být dietnější než vepřový, ale neméně chutný a aromatický. místní šéfkuchař Eugene Klopotenko nám prozradil, jak připravit nádherný kuřecí guláš.
Ingredience: Kuřecí kuře s kuřecím masem a kuřecím masem:
- Dva kilogramy kuřecího masa;
- jedna cibule;
- jedna mrkev;
- kořen celeru;
- dva bobkové listy;
- pět hrášků černého pepře;
- tři hrášky nového koření;
- dvě lžíce soli.
Omyté kuřecí maso vložte do velkého hrnce, zalijte 3 cm vody a přiveďte k varu. Vodu slijte, maso omyjte a vložte zpět do hrnce. Přidejte mrkev nakrájenou na poloviny, cibuli nakrájenou napříč a kořen celeru. Podle Klopotenka můžete přidat petržel a pastinák, pokud máte zásoby. Do hrnce přihoďte bobkový list a dva druhy pepře.
Přísady zalijte vodou 3 cm nad úroveň masa, osolte, promíchejte a ochutnejte. Přiveďte k varu, pak zapněte na střední teplotu a vařte čtyřicet minut bez pokličky. Po uplynutí této doby vyjměte maso z hrnce a oddělte ho od kostí, kůže a chrupavek. Z hrnce vyjměte mrkev, cibuli a celer. Vraťte maso do hrnce a vařte dalších 20 minut na mírném ohni. Nakonec kuře i vývar naběračkou přendáme do sterilizovaných sklenic, a když dušené kuře vychladne, uložíme ho ke skladování.