Tento borščový dresink dělám každý podzim: v zimě si rodina žádá boršč téměř každý den.

Tři recepty na chutný dresink z červené řepy k přípravě domácího boršče.

Borščový dresink pomůže při přípravě chutné večeře / depositphotos.com, screenshot

Borščová zálivka na zimu je dobrou investicí do vaší budoucnosti. Výrazně zjednoduší přípravu nejznámějšího ukrajinského pokrmu. Boršč s dresinkem bude chutnat tak, jako by byl uvařen v létě.

Boršč s dresinkem na zimu – recept se sladkou paprikou

Z tohoto množství připravíte pět litrů konzerv. Pro přípravu si vezměte:

  • tři kilogramy červené řepy;
  • pět sladkých paprik;
  • kilogram rajčat;
  • kilo cibule;
  • kilogram mrkve;
  • 200 mililitrů rostlinného oleje;
  • 200 gramů cukru;
  • tři polévkové lžíce soli;
  • 80 mililitrů octa.

Nastrouhejte červenou řepu a mrkev, papriky nakrájejte na slámky a rajčata a cibuli na půlkolečka. Do hrnce nalijte rostlinný olej a zahřejte ho. Přidejte červenou řepu, mrkev, cukr a sůl. Dobře promíchejte a 15 minut poduste.

Přidejte cibuli a za stálého míchání ji pět minut povařte. Přidejte rajčata a papriky a duste 20 minut. Přilijte ocet, pět minut povařte a dejte do sterilizovaných sklenic. Uzavřete a vychutnejte si – zálivka na boršč na zimu je hotová.

Zálivka na boršč na zimu s vařenou červenou řepou

Podle tohoto receptu připravíte asi 10 půllitrových sklenic. Na přípravu zálivky vezměte:

  • tři kilogramy červené řepy;
  • jeden kilogram cibule;
  • kilogram mrkve;
  • tři lžíce mleté papriky;
  • 500 mililitrů rajčatové omáčky;
  • 150 mililitrů octa (9 %);
  • 100 gramů cukru;
  • 50 gramů soli;
  • 200 mililitrů rostlinného oleje;
  • bobkový list;
  • zrnka pepře.

Tento recept na zimní borščový dresink se připravuje velmi jednoduše. Červená řepa se uvaří, oloupe a nastrouhá. Mrkev se také nastrouhá a cibule se nakrájí na kostičky.

Cibule se vaří na rostlinném oleji, dokud nezprůhlední. Poté přidáme papriku, mrkev a promícháme. Za občasného míchání dusíme, dokud není uvařená. Přilijeme rajčatovou omáčku, promícháme a dusíme dalších pět minut. Vše přelijte k červené řepě, přidejte sůl, cukr, ocet a promíchejte. Do sklenic vložíme polovinu bobkového listu a tři hrášky pepře. Ramena sklenic potřeme borščovou zálivkou. Přesuňte je do hrnce, ramena zalijte vodou a sterilujte. Po 15 minutách varu sklenice uzavřeme.

Borščový dresink na zimu – jednoduchý recept

Toto množství vystačí na 12 litrů zálivky – dost na celou zimu. Na přípravu je třeba vzít:

  • pět kilogramů červené řepy;
  • tři kilogramy mrkve;
  • 2,5 kilogramu cibule;
  • 1,5 litru rostlinného oleje;
  • kilo rajčatového protlaku;
  • pět litrů vody;
  • 10 polévkových lžic soli;
  • 10 lžic cukru;
  • 75 hrášků pepře;
  • 25 bobkových listů;
  • 30 stroužků česneku;
  • 30 lžic octa (9 %).

Červená řepa a mrkev se omyjí, očistí a dále nakrájí na slámky nebo nastrouhají. Cibule se nakrájí na kostičky. Do velkého hrnce nalijeme rostlinný olej a zahřejeme. Vsypeme zeleninu a dusíme 15 minut.

Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a vařte dalších pět minut. Opatrně přilijte vodu, přidejte všechno koření a zamíchejte. Vařte 10 minut a promíchejte. V této době můžete sterilovat víčka a sklenice.

Přilijte česnek a ocet. Pět minut povařte a poté dresink nalijte do sklenic a uzavřete. Zálivka z červené řepy na zimu se skladuje na tmavém a chladném místě.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | S námi se stanete chytřejšími