Nespěchejte s úvahami, kolik stojí naostření nože do mlýnku na maso, pokud nefunguje dobře, protože problém můžete vyřešit sami.
Na mlýnku na maso je třeba nabrousit nejen ostří, ale také jeho síťku / foto flickr.com/aaronp
Pokud vás zajímá, proč elektrický mlýnek na maso netočí maso, nebo se stejný problém vyskytl u sovětského mechanického přístroje, s největší pravděpodobností je problém s téměř nejdůležitější částí – nožem.
V tomto případě byste neměli hned přemýšlet o tom, kam odnést mlýnek na maso na opravu, protože problém můžete vyřešit sami.
Ostří mlýnku na maso můžete doma nabrousit několika poměrně jednoduchými způsoby – pomocí smirkového plátna, kamene nebo bolgaru.
Důležité je dodržet jedno pravidlo – je nutné brousit nejen nůž, ale také stranu síta mlýnku na maso, se kterou je v kontaktu.
Brusný kotouč a pletivo lze brousit smirkovým plátnem / screenshot
Jak nabrousit ostří mlýnku na maso pomocí smirkového plátna – snadná metoda
Vezměte jemný smirkový papír a nalepte ho na rovnou plochu. Krouživými pohyby naostřete ostří a síťku mlýnku na maso.
Hlavní je nebrousit části mlýnku na maso do té míry, aby se již nedotýkaly.
Jak nabrousit ostří mlýnku na maso pomocí kamene – snadná metoda
Vezměte nůž a síťku, položte je na brusný kámen a proveďte několik krouživých pohybů.
Nůž mlýnku na maso a síťku lze brousit pomocí smirkového kamene / screenshot
Výsledek pak opravte na jemném smirkovém papíru. Hlavní je to nepřehnat.
Mlýnek na maso lze brousit pomocí bolgaru / screenshot
Jak nabrousit nůž mlýnku na maso pomocí bolgaru – snadný způsob
Vezměte nejtenčí řezný kotouč pro šroubovák a položte jej. Položte bolgar kotoučem nahoru tak, abyste mohli položit ostří nože na jeho otevřenou stranu. Na zapnutý kotouč bulharské vrtačky pokládejte nože jeden po druhém – není nutné na kotouč tlačit.